ملاس و سه شیره دکتر روازاده، شیره تیرهای است که در طول تولید شکر تشکیل میشود، اغلب به عنوان منبعی از مواد مغذی و یک شیرینکننده سالم در نظر گرفته میشود، اما آیا ملاس واقعاً خوب است؟
ملاس در انواع مختلف آن یک ماده بدون پروتئین و چربی در نظر گرفته می شود.
آب تقریباً 22٪ از ترکیب آن را تشکیل می دهد و 75٪ از کربوهیدرات ها به ویژه قندها را تشکیل می دهد:
- ساکارز
- فروکتوز
- گلوکز
یک قاشق غذاخوری ملاس به نسبت متوسط حاوی:
- کالری: 58.
- کربوهیدرات: 15 گرم
- شکر: 15 گرم
- فیبر، چربی و پروتئین: 0 گرم.
با توجه به اینکه ارزش غذایی با توجه به انواع و درجات مختلف ملاس متفاوت است.
مراحل تولید شکر منجر به چند نوع ملاس می شود که از نظر رنگ، طعم و درجه شیرینی متفاوت است که عبارتند از:
ملاس سبک:
همچنین به عنوان شربت تراکول شناخته می شود. محصول مرحله اول جوشاندن شکر است.
از نظر رنگ و طعم سبک ترین است. و بالاترین از نظر شیرینی. و از نظر ویسکوزیته کمترین.
ملاس و انواع آن: ملاس تیره:
ملاس تیره رنگ از مرحله دوم استخراج به دست می آید. این است: رنگ تیره تر از محصول مرحله اول یا ملاس روشن، ضخیم تر و کمتر از آن شیرین است.
ملاس بلک استرپ:
این محصول مرحله سوم یا آخرین مرحله جوش شکر است که محصولی سنگین، بسیار تیره و چسبناک تولید می کند که حاوی بیشتر شکر حذف شده است. غلیظ ترین طعم را دارد.
از آنجایی که حاوی قند کمتری است، غنی ترین نوع از نظر فواید سلامتی است.
سایه های روشن ملاس بیشتر در پخت، آب نبات و برای افزودن طعم و شیرینی محبوب هستند. در حالی که گریدهای تیره بیشتر برای خوراک دام (علوفه) استفاده می شود.
ملاس با گوگرد یا بدون سولفات:
علاوه بر انواع ملاس از نظر رنگ، انواع ملاس بسته به اینکه به صورت گوگردی یا غیر گوگردی وجود داشته باشد، می تواند متفاوت باشد.
ملاس با گوگرد: محصول جانبی تولید شکر خام است که در آن دی اکسید گوگرد به ملاس اضافه می شود تا رنگ آن سفید شود و این فرآیند ملاس را با طعم شیمیایی قوی به جا می گذارد، به همین دلیل است که مارک های ملاس بدون گوگرد به عنوان نام تجاری ملاس شناخته می شوند.
بیشتر در فروشگاه های مواد غذایی موجود است.